Tuesday, April 20, 2010

Gerun..Gementar...Takut...

hampir pukul 10 malam, so macam biasa suruh anak2 pergi toilet gosok gigi, fine ..aliya dekat sinki tengah gosok gigi, aiman , baru lepas buang pampers dan saya sibuk mencari towel (aiman dah masuk toilet-sebenarnya memang dah biasa biarkan dia masuk dan just monitor dari luar (perbuatan ini tidak boleh ditiru yer!!) )..Tiba-tiba dengar jeritan tangisan yang kuat..pergi tengok memang dah sah2 terlentang..huhuuhu sian anakku..

angkat die dari terlentang, adusss...GERUN + GEMENTAR - darah mencurah2 macam air paip kat kepala. dalam ati TUHAN jer yang tau camner perasaan...memang cuak abess...tapi yang geramnyer Grrrrrrrr......

dalam saya dok angkat die nak basuh darah yang mengalir tuh, boleh lagik die terlompat-lompat main air...uish...bertuah punyer anak...

cakap kat kakak die, suruh beritahu ayah aiman jatuh..takde reaksi tidak balas dari ayahnyer (lokasi ayah kat tingkat bawah tengah exercise..hahhaa pecah tembelang), ish masa tuh geram pun ada, mana ayah die nih???biasa ler pompuan mesti kalutnyer.....heheh..

tiada reaksi adakah sebab si kakak memberitahu perkhabaran iteww dengan lemah lembutnya ataupun anakku yang sorang tu memang selalu tercedera (tapi semlm memang kecederaan paling serius yang pernah saya hadapi semenjak bergelar ibu kepada 2 orang anak --huhu baru 2 orang susah nak handle macam2 kene belum lagi ramai nih??), so ayahnyer ingat jatuh2 biasa jer...TAKUT- kene marah ngan ayah die camno jaga anak nih..tsk..tsk...tsk..

lepas abes saya cuci darah2 tu, bawak turun aiman ke bawah baru ler ayah die tau luka besar dan terus decide pergi klinik. so sampai klinik dapat ler adiah untuk anakku Aiman . 3 jahitan di kepala...huhuu, tapiiiiiiiii seb baik anak ibu baik tak meragam pun masa proses jahitan tu...bagus anak ibu...harap2 takde pape yer Aiman.....muah....

5 comments:

Chik Na said...

mesti panic sangat kan..tambah tambah bila darah darah kuar mencurah curah..

chik na hari tuh masa sufia tiba-tiba berdarah hidung tengah malam buta pun tersangat panic... dlm kepala otak dok pikir ade jatuh or terantuk ke sebelum nih..nasib baik tak de apa-apa

zarin said...

ish aiman..aiman...sambil geleng kepala...pssst mcm tak tau betapa ligat nya dia ye!

~@RniE~ said...

adoi~.. rasa macam hilang semua darah dlm badan... saket~~~~

honeylanz said...

takut nye... myson ery pernah jatuh gak dlm bilik air..panik gak tgk darah ...huhuu...harap aiman cepat sembuh luka nye...

lina said...

@Chik Na: memang panic sesangat dalam ati ni bende2 merapu jer yang pk. nauzubillah. so doc takde cakap pape ker sebab sufia berdarah?

@kak na: heheh memang ligats....nak tolong jaga ker??hehehhe

@arnie: hahah bersedia ler untuk tidak mabuk darah

@honeylanz: harap2 cepat ler sembuh dan takde pape.InsyaAllah..terima kasih yer