Monday, April 5, 2010

Sungai Gabai - 3 Mei 2010 (part 1)


View Larger Map

Senarai Jawatankuasa Trip Sungai Gabai 2010

Tempat : Sungai Gabai, Selangor

Tarikh : 3 April 2010

Jam : 8 pagi - … (sila usulkan)

Tempat Berkumpul : Opis Terchenta PMcare

Event Manager : Mek ja (Mok Yer) a.k.a Siti Hajar

Ahli Jawatan Kuasa Kecik Beso :

1. Bendahari : Kak Ana (kuasa veto arnie)

2. Makanan : Nusra, Kak Kham

3. Minuman : Nazim

4. Pengangkutan : Aidil, Riki

5. Peralatan : Arni

6. Kebersihan : Kak Ina


Tengok.memo dah dikeluarkan. Hampir 2 minggu plan nak ke Gabai nih..sepanjang 2 minggu takde citer lain ler ker IT Dept. nih..Gabai..Gabai..Gabai..

Nak pilih port baekkkkkkkkk punyer pun berapa ari baru boleh decide. Tu masalah port, masalah makanan apa yang nak di provide lagik, pastu masalah tugasan/penyediaan makanan lagik…masalah pujuk-memujuk pasangan lagik..Opsss..tu saya tu!!!


Heheh hat ni saya amek masa seminggu untuk memujuk..*wink..wink* akhirnyer ceo setuju…hebat tak daya pujukan saya??mau class training pujuk memujuk??sila call no . 019-3034444, tepon2 tak dapat..heheh mana ler hebat susah ooo nak pujuk kejap ceo cakap nak balik kampong ler..kejap ceo cakap ala umah (kat kampung), die pun ada sungai ..kecik2 slalu terjun sungai. (“cik abang oi..tu kecik2 ni dah beso jalo…ala..alasan takmo pegiler tuh!!”)


Sebut Sungai, sebetulnyer saya memang jarang or hampir tak pernah dengan Sungai .Kalau pantai tu memang menan saya ler masa kecik2..slalu pegi pantai Cherating or Chendor (dekat rumah). Tapi sekarang pantai2 tu dah tak cantik macam dolu2..Kalau dulu lepas mandi kat pantai, suke pergi carik buah yang kecik2 tu buah apa ek dah lupe namanyer (biasanyer pokok ni ada kat tepi pantai). Lepas tu buat istana Takeshi, bertanding istana sapa yang paling besar n cantik? Pastu berangan ler kawen ngan anak raja bersiung..hahhaha..

ok stop melalut , layan ler gambar-gambar kat bawah..


aliran air sungai yang nyaman di celah-celah batu batan
cantiknya ciptaan Allah
seronoknya...
hati-hati dik...

slider semulajadi..tolong pakai seatbelt yer..

ok semua penumpang di belakang bersedia untuk terbenam di dasar sungai...


menuju puncak!!!
yummy....
lamb chop sponsot by our GM
belum masak lagik ler..perut dah lapar nih..

makanan lagik..

mana gambar orang nih???tunggu...episod ke2 yer..tata..nak siapkan report kejap

1 comments:

honeylanz said...

BBQ time...

p/s: knp tajuk 3Mei 2010?