Thursday, April 8, 2010

Sungai Gabai - 3 Mei 2010 (part 2)

sambungan alkisah dari sini, serba sedikit tentang Sungai Gabai. kurang2 kalo ada blogger yang nak kesana, boleh ler baca serba sedikit panduan kat sini yer (erk!!ada ker orang baca blog saya hahha perasaan tul...uwerk...)

Ok, map untuk ke Sungai Gabai saya dah disertakan di part 1. so korang pandai2 ler carik yer sebab saya ni selalu fail pasal map2 ni..almaklum geografi fail..huhuh (eh! spm mana ada amek geografi..so takleh nak salahkan saya yer...*wink..wink*)

ok, dah sampai sana akan ada pakcik gojes kasik tiket untuk parking . parking ni dikira Rm1 per head..(kanak2 tak diambil kira). kalau korang kete cermin gelap tuh, pandai2 ler nyorok, mesti pakcik tu tak nampak (hahhah...niatku tuh..tapi tak buat jer..tak baik tau!! uiks baikler plak tuan tanah kedaung nih...)

ok, nanti sampai sana kalau korang yang datang ramai2 macam kiteorang ni carik ler port2 yang baik punyerr....kat sana ada ler beberapa tempat (pondok) yang boleh dipilih tapi tak banyak ler..kiteorang nasib baik dapat pondok besar (sebenarnya pondok tu untuk kedai). so kalau nak datang, datang ler pagi2 untuk dapat port yang baik..pesanan penaja....

ok, (berapa banyak ok daa..) kemudahan disediakan kat sana ada surau, tandas, erm gerai jual2 jajan. tu jelah rasanyer, ops pakcik jual aiskrim 'kleng'..'kleng' tak de yer (khas untuk anak daraku aiskrim takde yer kat sini). ok untuk seterusnya enjoy d picasssss...

semestinyer gambar en. suami dan anak2.ops aliya seksinyer..auwww..

gambar tuan tanah kedaung ler plak.

Kak Kham dan anak-anak. "Kak Kham, sila beli banglo mula2 masuk ke Sungai Gabai yer! bagi memenuhi kepuasan anak-anak bermain sungai..*wink..wink*"

Nazim and family. Amir kureng sihat, tapi sporting oooo... tak meragam..

Abang Din dan keluarga. ekceli ada lagik anak2 tapi semua of cos dalam sungai so d picas enggak ado..

kapel yang menghitung hari untuk melayari bahtera perkahwinan..(huh..ayat kalah cikgu sastera..)

cempedak mude yang sedang ranum..(hehehe.. riki kalo baca blog kak lina jangan mare yer..guro2 jer...) - beberapa hari sebelum meninggalkan bumi PMC. sob..sob..sob.. sedih ni tau..sapa ler pengganti nak pergi beli goreng pisang..

our GM bersama hero-heronya..sporting kan GM kiteorang..

anak-anak dara IT dept.

hati-hati, nanti kiteorang call JAIS..kuikuikui...

tengah termenung apo tu abang yan? ala lupekan jelah kejap coding-moding tuh. buat2 ler tak ingat GP system ker mix system ker apa2 system jelah. ingat gabai system jer...ngehngehngeh...

ketua kampung Sungai Gabai.

amboi...syoknyer mamam...

mengikut putaran jam. yang bertudung tuh (siti hajar), event manager kiteorang, isteri kepada mr confident yang merangkap mr hygiene, arni setiausaha yang memang sangat berusaha untuk menjayakan this trip, adik event manager (diimport dari Uitm), dan partner miss Arni (diimport dari SPRM). bila dah sampai Sg. Gabai secara automatiknyer semua dilantik sebagai AJK2 dapur tidak kira anda s/u hatta event manager pun..hahhahha

mak-mak yang sibuk melayan anak-anak makan selepas kepenatan berjimba2 di dalam sungai.


3 comments:

Lady of Leisure said...

wow bestnya sungai gabai nii... air jernih sure sejuk kan.. dah la skrg musim panas, rasa nak berendam jer...

~@RniE~ said...

hooo.. mau kol jais eh~..
eh tak..tak.. kami sangat menjaga tatasusila... ramai lagi yang sedang menshooting kami :D ngeeee~

Siti Hajar said...

haha..best toi tuh...